"Politiikan kootut selitykset, osa 1"-kirjoitukseeni tulleeseen kommenttiin liittyen:

Mitä tosiaan on politiikka, ja mistä on nykyään kiinnostuttu, ja mistä tulisi kiinnostua? Onko perinteinen, parlamentaarinen politiikka tosiaan jotenkin viallinen ja siksi tylsää, mutta jokin toisentyyppinen politiikka on jotenkin hienompi juttu?

Vanha käsitys on, että vain vakiintuneissa, virallisissa instituutioissa tehtävä politiikka on oikeata toimintaa; että asioiden puolesta toimiminen esimerkiksi Animaliassa, Defensissä, Prekariaatti.orgissa tai Reilun kaupan puolesta ry:ssä ei ole varsinaista politiikkaa. Tämä on nähdäkseni kanta, joka vallitsee yhdysvaltalaisessa keskustelussa: politiikka on Washingtonia ja sen sellaista, järjestötoiminta on kansalaisyhteiskuntaa. Ainakin monessa amerikkalaisessa poliittisen filosofian tekstissä puhutaan politiikasta tähän malliin, ja kyllä, se tuntuu minusta ahdistavan kapeakatseiselta.

Itse olin pitkään supernihkeä kaikkia puolueita kohtaan, sellainen angstinen pikkuanarkisti ja ruohonjuuritason toiminnan suuri ystävä. Nyt olen vihreiden jäsen, ja olen harkinnut aktiivisempaakin toimintaa. Mistä muutos?